יום עיון בנושא: וכעת… לאמנות! לרגל פרישתו של מר יוני שור

דברי פתיחה מאת  ד"ר אילנה לח, מרצה בתואר השני בטיפול באמנות חזותית

"אני מתרגשת לפתוח את יום העיון שמציין את הפרידה של יוני מהמכללה. אין מתאים מיום עיון שבו מדברים על אמנות ועושים אמנות, לציין את הפרידה הזו, אחרי עשרים וחמש שנים. יוני הוא טיפוס מיוחד מאד, וזכות גדולה היא לי להנחות את יום העיון הזה ולהיפרד במעמד הזה, כאן. ואני בטוחה שעוד ניפגש במרחבים שונים בעולם.

יוני חי בתוך האמנות והאמנות חיה בו, ואת החיבור הזה הוא מלמד בכל דרך אפשרית- החל מעצם קיומו, ועד סיורים בגלריות והכרות עם עבודותיהם של אמנים שונים. אני הכרתי את יוני במבחני הקבלה ללסלי, ופחדתי ממנו נורא כבר מהרגע הראשון. אחר כך ביליתי שנה שלמה בתוך הקרטונים בהנחייתו הנמרצת של יוני, שלא הרשה לנו במשך סמסטר שלם לגעת בשום חומר חוץ מקרטון. החפירה שעבודה כזו מאפשרת מגיעה לעומקים לא יתוארו…. כמורה במגמת האמנות הפלסטית שיוני ריכז בלסלי, פגשתי את מחויבותו העמוקה להנחלת האמנות שבטיפול באמנות לסטודנטיות ולסטודנטים שלמדו בתכנית, וכקולגה ידעתי תמיד, שלמרות ויכוחים על נושאים שונים, כמו יונג למשל, הרצינות של הלמידה ושל ההתהוות של הסטודנטיות שלנו כמטפלות, תמיד נמצאת במרכז תשומת הלב וההשקעה של יוני.

יום העיון הזה הוא ברוח יונית- רוח ספוגה באמנות, ומתייחסת לצורות העבודה שיוני פיתח עם השנים, שעשרות סטודנטים וסטודנטיות, ואני ביניהם, למדו."

סדר ותוכן יום העיון כמשקפים את הערכים המשמעותיים ליוני:
ההרצאה אשר פתחה את היום היא של אסי משולם, אמן, ארכיאולוג וחוקר מקרא. היא נבחרה מתוך התפיסה שיוני מוביל לאורך כל שנותיו כמטפל, כמורה, כמדריך: האמנות במרכז והיא קודמת לכל. יש  קשר הדוק בין העיסוקים. אצל יוני כאמן וכמטפל, אצל אסי כארכאולוג וכאמן- ושניהם בעצם חופרים…
– את ההרצאה שאחרי נתן מר יוני שור אשר עסקה במודל ההעברה ההדדית החזותית שפותח על ידו, ומאפשר חשיבה התייחסותית על רעיונות של העברה נגדית באמנות.
– ביום עיון ברוח יונית לא רק מדברים על אמנות, אלא גם יוצרים אותה באופן מעשי, ולכן אחרי ההרצאות התקיימו במקביל סדנאות שונות, שהמשותף להן הוא העיסוק בתקשורת בינאישית דרך תגובה אמנותית. הסדנאות יונחו ב"קו", כמיטב המסורת שבה יוני עובד , מסורת המושתתת על דיאלוג, הדדיות ושיתופי פעולה. מנחות הסדנאות הן כולן מטפלות ומורות נפלאות, שיש ביניהן יחסים רב דוריים: תלמידות, קולגות, תלמידות של תלמידות. תודה גדולה למנחות: ג'ניס שפירא, ענת וולף, שבי מדזיני, פזית דושי, איה כץ, רויטל טוריסקי, קרין הנריקסן אהרונסון, ראומה ויינברג, שרון פפאי, רינת פודיסוק, קרן שבתאי ארנון, מיה גרונר שמאי. תודה גדולה גם לאסיסטנטיות שעבדו עם יוני במהלך השנים והתנדבו לסייע היום בארגון: נטע אשד, איה איתן, שירה פרידריך. ותודה גדולה לאחת והיחידה, סמדר בן טוב על ההפקה ולליאור שור, שעבדה על הארגון והתכנון של יום זה."
בסיום היום התכנסנו חזרה לסיכום ופרידה, מוקפים בעבודות אשר נוצרו במהלך הסדנאות.

מתוך מצגת יום העיון המציין את הפרידה של יוני מהמכללה

מתוך מצגת יום העיון שמציין את הפרידה של יוני מהמכללה

יום עיון בנושא: וכעת… לאמנות! לרגל פרישתו של מר יוני שור יום עיון בנושא: וכעת… לאמנות! לרגל פרישתו של מר יוני שור יום עיון בנושא: וכעת… לאמנות! לרגל פרישתו של מר יוני שור יום עיון בנושא: וכעת… לאמנות! לרגל פרישתו של מר יוני שור יום עיון בנושא: וכעת… לאמנות! לרגל פרישתו של מר יוני שור יום עיון בנושא: וכעת… לאמנות! לרגל פרישתו של מר יוני שור יום עיון בנושא: וכעת… לאמנות! לרגל פרישתו של מר יוני שור